Известие

Collapse
No announcement yet.

Странен шум

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Странен шум

Здравейте,
    от какво взех моята 156-ца когато е студена се чува някакъв странен шум - все едно вкарма или изкарвам CD диск от CD плеъра. Чува се някъде в областа на CD плеъра, но не е от него защото го откачих и пак си се чува. Като позагрее и тоя шум изчезва.
    Някой имал ли е такъв проблем и знаете ли от какво може да е?

Благодаря
    Алфист по душа и сърце!
    В търсене на 147
    Пежо 206 '02 - продава се!
    Alfa Romeo 156 2.0TS 16V 98-ма. - бивша

Това е от едно моторче за климатроника което тегли въздух за да разбере колко градуса е когато парното е на ауто.И мойта така прави.Пробвах да го смажа но не се получи.

Comment

и при мен маи се чува пък парното не е на ауто
      Honda CB 500
      Алфа Ромео 156 1.8 '98 (бракувана )
      Москвич Алеко - 6 нюанса на червеното (вечна му памет)
      Зелен дванайсетак от яките (то други няма)

Comment

Първоначално публикувано от jorkaev
        Това е от едно моторче за климатроника което тегли въздух за да разбере колко градуса е когато парното е на ауто.И мойта така прави.Пробвах да го смажа но не се получи.
        Колега, аз до колкото знам температурата се мери с един датчик зад една решетчица над пепелника, до настройката на климатроника? За какво моторче говориш ти? Поздрави!
        Alfa Romeo 156 2.0 TS 155 PS

Comment

Първоначално публикувано от crashtest Покажи съобщение
          Колега, аз до колкото знам температурата се мери с един датчик зад една решетчица над пепелника, до настройката на климатроника? За какво моторче говориш ти? Поздрави!
          Точно под тази решетка има моторче с малка перка и зад перката е този датчик..... Шума е то моторчето..

Comment

И това моторче работи винаги при контакт, без значение врътките накъде са.
            Alfa Romeo 164 SUPER T. Spark /Base '95/ - gone for parts;
            Lancia Kappa JTD '98 -

Comment

Първоначално публикувано от didod Покажи съобщение
              И това моторче работи винаги при контакт, без значение врътките накъде са.
              И всеки(както и аз), който преди не е имал кола с климатроник се чуди какво става, какво се е развалило и кво е тва дето жужи, сигурно дава късо някъде, ужас, развали се колата ....
              Алфа Ромео 146 1.6TS 1999
              Mazda 6 2.3 2005
              sigpic

Comment

И мойто жужи, ама поне е откъм тавана.
                Lancia Kappa JTD '98 -

Comment

И аз го имам въпросния шум. Все едно моторчето се опитва да се завърти, но нещо му пречи. Ако завъртиш някоя от врътките на климатроника се чува същия звук, но върти и спира.

И мене ме претеснява, но климата си работи.
                  Mitsubishi L200 2.5D (115 hp)
                  Alfa Romeo 156 2.4 jtd (136++hp)

Comment

И при мен жужи нещо, точно зад централната конзола...
                    Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT
                    Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD

Comment

и при мене го има този шум в началото и го приемам за нещо нормално
                      не е повод за притеснение според мен

Comment

Между другото в моята кола понякога жуженето е от моторчето, което движи клапата за посоката на духане (стъкло, крака и т. н.).
                        Lancia Kappa JTD '98 -

Comment

И при мен го имаше това жужене но един ден ми писна разглобих централната конзола и извадих въпросното вентилаторче, смазах го и сега всичко си е наред никъкъв шум нищо
                          Alfa Romeo 166 2.4 JTD '99

Comment

при мен днес като дадох на контакт това моторче се чуваше все едно влачи много флегматично от какво се получи така после като изключих и дадох контакт на ново си се чу както всеки път колата е 147
                            Alfa Romeo 147 1.9 JTD

Comment

Махаш конзолата и пепелника, моторчето влиза в едно гнездо на модула за климатроника, една пластмасова пластина го държи. Повдигаш пластината леко с отвертка и изваждаш моторчето. С въздух по налягане отстраняваш мизериите. Купуваш си масло за микромеханика (с много нисък визкозитет, т.е. по-течливо, става и такова за шевни машини) и капваш няколко капки от маслото около лагерите на ротора. Даваш на контакт за една минута, изключваш и отново с въздуха под налягане отстраняваш гняста. След това смазваш финално и си свиркаш.
                              Hennessey Venom GT, 2009 - ex, тоталка,
                              Bugatti Veyron 16.4 Grand Sport 2011 - ex, за скрап,
                              Pagani Huayra 2014 - ex, за части,
                              Alfa Romeo 156 1.9JTD, 150 коня.

Comment

Working...
                              X